Whiskey Den Haag

Whiskey Den Haag

Houdt u van een borreltje op z’n tijd en geniet u graag van een glaasje whiskey? Of u nu uw whiskey puur of on the rocks drinkt, Slijterij Sital in Den Haag heeft voor u een uitgebreid assortiment aan bekende en minder bekende whiskeymerken geselecteerd. En naast dat u whiskey in onze slijterij in Den Haag kunt verkrijgen, kunt u deze tegenwoordig ook online bestellen. In veel gevallen verzenden wij uw bestelling dezelfde dag nog.

Uw drank bestellen in Den Haag

Sinds kort kunt u ook online alcohol bestellen bij Slijterij Sital in Den Haag. Bent u even niet in de gelegenheid om onze winkel te bezoeken, bent u niet in de buurt of heeft u simpelweg geen zin om de deur uit te gaan? Dan is dit geen enkel probleem. Uw alcohol bestelt u snel een eenvoudig via de nieuwe webshop van Slijterij Sital. U kunt uw whiskey, rum of cognac dus simpelweg laten thuisbezorgen. Ons gehele assortiment vindt u tevens terug in de webshop.

Drank - Slijterij Sital

Wat is whiskey precies?

Schotland

2000px-Flag_of_Scotland.svg

De schotten maken drie soorten whisky:

Malt Whisky, in partijen geproduceerd van gemoute gerst, met koperen distilleerketels.

Grain Whisky, geproduceerd uit andere gewassen, voornamelijk maïs, tarwe, rogge en / of ongemoute gerst;

Blended Whiskey, een mix van malt whisky’s van verschillende distilleerderijen en een aanzienlijk deel van grain whisky.

Bijna 90% van alle Scotch whisky wordt gebruikt voor het mengen. De resterende 10% wordt gebotteld als ‘single malt’. De term ‘single’ verwijst naar het feit dat de inhoud van de fles afkomstig is van een enkele distilleerderij.

Ierland

vlag-ierland-gastenvlaggen-landsvlaggen-bestellen-kopen

Traditioneel wordt Ierse whiskey, gespeld met een ‘e’, gedistilleerd uit een mengsel van gemoute en ongemoute gerst, dus technisch gesproken, een blend. De Ieren geven de voorkeur aan drievoudige distillatie, in tegenstelling tot de Schotten die dubbele distillatie gebruiken, met uitzondering van enkele distilleerderijen. Het resultaat is meestal een lichter, gladder eindproduct.

De Verenigde Staten

1280px-Flag_of_the_United_States.svg

American Whiskey (de Ierse spelling is overgenomen) wordt gemaakt van een mix van granen, volgens een speciaal recept dat de ‘mash-rekening’ wordt genoemd. Het land herkent drie hoofdtypen:

  • Bourbon, voornamelijk gemaakt in Kentucky.
  • Tennessee Whiskey, gemaakt in Tennessee
  • Rye Whiskey, voornamelijk gemaakt in Kentucky.

In de VS worden de granen gemengd vóór de distillatie, in tegenstelling tot Schotland, waar de whisky wordt gemengd na distillatie en rijping.

Een rechte bourbon moet per definitie ten minste 51% en niet meer dan 80% maïs bevatten op de brij. De maïs wordt aangevuld door verschillende combinaties of rogge, tarwe en gemoute gerst.

Tennessee whisky wordt gefilterd door een dikke laag suiker-esdoorn houtskool. Het wordt ‘charcoal mellowing’ genoemd.

Dat is waarom het geen bourbon is. Rechte Rogge Whisky moet voor ten minste 51% rogge bevatten, met toevoeging van maïs en gemoute gerst.

Onze whiskey in Den Haag

Er bestaan erg veel verschillende merken whiskey’s. Bij slijterij Sital in Den Haag vind je de meest bekende en beste whiskey merken op de markt. In ons assortiment vind je onder anderen de volgende soorten whiskey:
Blended Whiskey
Bourbon
Double Mellowed
Irish Whiskey
Likeur Whiskey
Pure Malt
Single Barrel
Suntory Whiskey

Heeft u een vraag over onze slijterij Den Haag?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze whiskey in Den Haag? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u bij uw vragen te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 06 50 54 43 73 of door een mail te sturen naar info@slijterijsital.nl. Natuurlijk kunt u ook altijd even een bezoek brengen aan onze slijterij. Wij helpen u graag verder.

Ons assortiment

Ons assortiment aan whiskey vindt u terug in onze vestiging in Den Haag of bestelt u snel en eenvoudig via onze webshop. Wanneer uw bestelling bij ons binnen is, gaan wij meteen aan de slag met het verwerken hiervan en verzenden wij in veel gevallen dezelfde dag nog. Bent u naast whiskey ook op zoek naar andere sterke drank, kijk dan eens bij ons assortiment aan rum, brandy of cognac.

Het alcohol percentage

Alle whiskey’s hebben een alcoholpercentage van minstens 40% en dit kan bij enkele soorten uitlopen tot 65%. De meest gangbare whiskey’s bevatten 40% alcohol.