Cognac Den Haag

Cognac Den Haag

Houdt u van een borreltje op z’n tijd en geniet u ‘s avonds het liefste van een glaasje cognac? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Slijterij Sital in Den Haag biedt u een grote verscheidenheid aan soorten cognac. En naast dat u cognac in onze slijterij in Den Haag kunt verkrijgen, kunt u deze tegenwoordig ook online bestellen. In veel gevallen verzenden wij uw bestelling dezelfde dag nog.

Uw drank bestellen in Den Haag

Sinds kort kunt u ook online alcohol bestellen bij Slijterij Sital in Den Haag. Bent u even niet in de gelegenheid om onze winkel te bezoeken, bent u niet in de buurt of heeft u simpelweg geen zin om de deur uit te gaan? Dan is dit geen enkel probleem. Uw alcohol bestelt u snel een eenvoudig via de nieuwe webshop van Slijterij Sital. U kunt uw whiskey, rum of cognac dus simpelweg laten thuisbezorgen. Ons gehele assortiment vindt u tevens terug in de webshop.

Drank - Slijterij Sital

Wat is cognac precies?

Cognac is een distillaat dat bruin van kleur is en dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Franse regio Cognac. Over het algemeen wordt cognac gemaakt op basis van druiven, en slechts 9 druifsoorten zijn geschikt om de echte cognac van te maken. Wat de kern inhoud is van de cognac, zal altijd op het etiket van de verpakking terug te vinden zijn.

Het alcohol percentage

Alle cognacs hebben een alcoholpercentage van minstens 40%. Wanneer het alcoholpercentage lager komt te liggen mag het product officieel geen cognac genoemd worden. De meest gangbare cognacs bevatten 40% alcohol.

Geschiedenis

De oorsprong van cognac stamt uit de 17e eeuw. Veel schepen die rond die tijd aanmeerden haalden drank van wal om mee te nemen onderweg, ook wijn viel erg in smaak bij de zeevaarders. Door de soms lange zeetochten was de bemanning op zoek naar een wijnsoort die voor een lange tijd houdbaar was. De bewoners van Charente hadden hier een oplossing voor en kwamen met een wijnsoort die dubbel gedistilleerd werd. Deze drank is uiteindelijk vernoemd naar de regio waar het idee vandaan gekomen is: Cognac.

Drinkwijze

Cognac hoort eigenlijk puur gedronken te worden. De lekkerste cognac, drinkt u op een temperatuur tussen de 18 en 21 graden. En als u de cognac echt goed wilt proeven, dan dient u voordat u uw eerste slok neemt eerst even een druppel op uw tong te laten vallen. Deze druppel kan al genoeg zijn om de balans tussen zoet, zuur en bitter te proeven.

Onze cognac in Den Haag

Er bestaan erg veel verschillende merken cognac. Bij slijterij Sital in Den Haag vind je de meest bekende en beste cognac merken op de markt. In ons assortiment vind je onder anderen:

Ons assortiment aan cognac vindt u terug in onze vestiging in Den Haag of bestelt u snel en eenvoudig via onze webshop. Wanneer uw bestelling bij ons binnen is, gaan wij meteen aan de slag met het verwerken hiervan en verzenden wij in veel gevallen dezelfde dag nog. Bent u naast cognac ook op zoek naar andere sterke drank, kijk dan eens bij ons assortiment aan rum, brandy of whiskey.

Hennesy Cognac

Heeft u een vraag over onze slijterij Den Haag?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze cognac of andere sterken dranken, zoals Vodka of Whiskey in Den Haag? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u bij uw vragen te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 06 50 54 43 73 of door een mail te sturen naar info@slijterijsital.nl. Natuurlijk kunt u ook altijd even een bezoek brengen aan onze slijterij. Wij helpen u graag verder.